Hoe kan ik mijn auto uitschrijven?

Als je je auto wil uitschrijven, moet je de nummerplaat terugsturen naar de DIV. Doe dit zo snel als je kan, want zolang je nummerplaat niet is aangekomen bij de DIV, kost het je geld. Je blijft namelijk verkeersbelasting betalen zolang de nummerplaat niet geschrapt wordt uit de databank van de DIV.

Hoe mijn nummerplaat terugsturen?

Er zijn 3 manieren waarop je jouw nummerplaat aan de DIV kan bezorgen:

  • Bezorg de nummerplaat (de officiële kentekenplaat met stempel achterop) aan je verzekeraar.
  • Deponeer nummerplaat in de brievenbus van de hoofdzetel of één van de loketten van de DIV.
  • Geef je nummerplaat af in een postkantoor van bpost (geen postpunt). Je ontvangt dan onmiddellijk een afgiftebewijs.

Hoe kan ik mijn auto uitschrijven?

Waarom mijn auto uitschrijven?

Wanneer en waarom zou ik mijn auto uitschrijven? Als je geen gebruik meer maakt van je wagen is het interessant om deze uit te schrijven. Anders betaal je er onnodig verkeersbelastingen op. Het kan ook zijn dat de inschrijving van je nieuwe voertuig niet correct is. Dan kan je best contact opnemen met de infokiosk en de annulatie van deze inschrijving aanvragen. Ook bij verkoop van de auto moet je hem laten uitschrijven op jouw naam. Je ontvangt dan van de DIV een bericht van uitwisseling. Hierop moet binnen de vier maanden gereageerd worden om de uitschrijving te kunnen voltooien.

Hoe kan ik mijn auto uitschrijven?

Hoe schrijf ik mijn auto in?

Bij aankoop van een nieuwe auto of een tweedehandswagen, moet je deze ook steeds inschrijven. Alles daarover lees je in Hoe moet ik mijn auto inschrijven?

Sharing is caring!